субота, 20 вересня 2014 р.

Порядок сплати військового збору в разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання

Який порядок подання звітності та сплати військового збору в разі зміни СГ протягом бюджетного року місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району?
Відповідно до пункту 29.2 Бюджетного кодексу України (БК), військовий збір, що сплачується (перераховується) згідно з пунктом 161 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України, належить до доходів загального фонду
Державного бюджету України.
У разі зміни місцезнаходження суб’єктів господарювання — платників податків сплата визначених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів) після реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду (ст. 45 БК).
Згідно з пунктом 10.13 розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588, у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання — платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.
До закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) — з ознакою того, що він є платником податків з наступного року.
Отже, у разі зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, суб’єкт господарювання до закінчення поточного бюджетного року подає звітність і сплачує військовий збір за попереднім місцезнаходженням.

Немає коментарів:

Дописати коментар