неділя, 7 вересня 2014 р.

Як отримати субсидію незахищеним верствам населення

Мінсоцполітики в роз’ясненні від 19.08.2014 р. надало Інформацію щодо державної соціальної підтримки найменш захищених верств населення при оплаті житлово-комунальних послуг. У роз’ясненні пояснили, що субсидія призначається вповноваженому власнику (співвласнику) житла,наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житлового) кооперативу, власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.
Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг у межах установлених норм перевищують 10% середньомісячного сукупного сімейного доходу (для сімей, які складаються з непрацездатних осіб, і сімей, у складі яких є неповнолітні діти або інваліди I чи II групи й доходи яких на одну особу в місяць не перевищують прожитковий мінімум) або 15% (для сімей, у складі яких є працездатні особи).
За призначенням субсидії необхідно звертатися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації. У сільській місцевості приймання заяв із необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.
Для призначення житлової субсидії необхідно подати такий перелік документів:
  • заява;
  • декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою);
  • довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у приміщенні (окрім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).

Немає коментарів:

Дописати коментар