пʼятниця, 6 травня 2016 р.

Чи буде штраф і пеня, якщо сплата плати за землю здійснюється шляхом погашення податкового боргу внаслідок подання уточнюючої декларації

ДФС у підкатегорії 112.07 «ЗІР» надала відповідь на запитання: чи нараховуються штрафні санкції та пеня за порушення строків сплати податкового зобов’язання з плати за землю, якщо платник податку не сплатив податкове зобов’язання, задеклароване в податковій декларації з плати за землю, а погашення податкового боргу відбулося внаслідок подання уточнюючої декларації щодо зменшення суми раніше нарахованих зобов’язань?

Якщо податкове зобов’язання з плати за землю, самостійно визначене в податковій декларації з плати за землю, не сплачено протягом строків, визначених ПКУ, після спливу 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, на суму податкового боргу нараховується пеня відповідно до норм ст. 129 ПКУ, яка нараховується до моменту подачі уточнюючої декларації. Штрафні санкції, передбачені ст. 126 ПКУ, не застосовуються.

Немає коментарів:

Дописати коментар