пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Уряд затвердив порядок списання з балансу відомчих багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності

На веб-сайті Мінрегіону повідомляється: Уряд затвердив (постанова від 30.03.2016 р.) порядок списання з балансу міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними підприємствами та органами місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності.

Порядком, зокрема, передбачено таке:
  • списання з балансу багатоквартирних будинків здійснюється балансоутримувачем на підставі прийнятого ним розпорядчого документа;
  • для списання багатоквартирних будинків із балансу створюється комісія;
  • комісія з метою фіксації технічного стану будинку перед списанням проводить огляд будинку;
  • за результатами роботи комісії складається акт про списання багатоквартирного будинку за формою згідно з додатком до постанови, який підписується всіма членами комісії та затверджується балансоутримувачем.
Підставою для списання будинку з балансу є наявність у ньому приміщень приватної форми власності (приватизовані квартири, вбудовані приміщення магазинів або офісів тощо).
Ініціатором списання може виступати:
  1. 1) балансоутримувач, який визначає, чи є в будинку приміщення приватної власності (може це здійснювати за допомогою інформації з державного реєстру нерухомості);
  2. 2) приватний власник або власники приміщень шляхом звернення до балансоутримувача про початок процедури списання з балансу (процедура має бути розпочата в 10-денний строк із дня отримання повідомлення власників).
Про початок процедури списання балансоутримувач приймає розпорядчий документ (наказ, розпорядження) та повідомляє про це мешканців будинку (через власний веб-сайт або оголошення біля будинку та на прибудинковій території).

Немає коментарів:

Дописати коментар